REECS

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jonge Ondernemers Sociëteiten

Inhoudsopgave

Doel(en)

  1. Het uitwisselen van ervaringen en oplossingen teneinde basisvalkuilen te voorkomen en kansen te benutten.
  2. Een eigen vertrouwd contact en kennisnetwerk van gelijkgestemden en lotgenoten opbouwen.

Omschrijving

Net gestarte ondernemers lopen de eerste jaren tegen vele vragen en uitdagingen aan die sterk overeenkomen. In het netwerk van de jonge bedrijven Sociëteit kunnen ervaringen en oplossingen uitgewisseld worden in een informele setting via praktisch bijeenkomsten met veelal leeftijdgenoten in de regio. Het is een specifieke en waardevolle bijdrage aan het startersbeleid in de regio om de continuïteit van de jonge ondernemers te vergroten en zodoende bij te dragen aan economische versterking.

Historie

De Jonge Ondernemers Sociëteit was een zeer laagdrempelige initiatief, waarbij de Kamer van Koophandel de trigger en eerste facilitator was. Circa veertig jaar geleden is dit initiatief overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk en via de Vereniging van Kamers van Koophandel onder de aandacht van de zesendertig Kamers gebracht. De sociëteiten konden zichzelf in elke gewenste richting verder ontwikkelen. Sommige sociëteiten zijn sterk gegroeid en formeler geworden terwijl anderen een andere koers gingen varen.

Hoe / werkwijze

  1. Vind een (onafhankelijk) instituut dat regionaal een sociëteit wil opzetten dan wel sluit aan bij bestaande sociëteiten.
  2. Zorg voor publiciteit.
  3. Organiseer informele bijeenkomsten rondom praktische thema’s.

Voorwaarden

Let op trends (high tech – high touch) onder jonge ondernemers en de wijze waarop ze geneigd zijn zich te organiseren. Zorg voor additionele technologische communicatietoolondersteuning.

Bronnen / meer informatie / advies

Rob van Engelenburg: [email protected]

Aantal weergave: 884